Bij zijn afscheid als directeur van Achmea kreeg dinsdag Amstelvener Willem van Duin de versierselen uitgereikt die behoren bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van de Oranje-Nassau.

Van Duin heeft volgens de gemeente zowel als bestuursvoorzitter van Achmea als door persoonlijke gedrevenheid veel goed gedaan voor de samenleving. Hij leverde een belangrijke aan de ontwikkeling van Achmea, de verzekeringssector en de samenleving, meldt de gemeente.

Maatschappelijke organisaties

‘Naast zijn werk zette hij zich jarenlang in voor diverse maatschappelijke organisaties.’ Mede dankzij Van Duin werd in 2006 de basisverzekering voor gezondheidszorg ingevoerd, om de wachtlijsten te verkorten en de zorg betaalbaar te houden. ‘Van Duin wist met zijn overtuigingskracht en vooruitziende blik publieke en private partijen rijp te maken voor deze fundamentele hervorming van het zorgverzekeringsysteem.’

Daarnaast spande Van Duin zich namens Achmea jarenlang in om het aantal vuurwerkslachtoffers terug te dringen en maakte hij zich sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Sinds 2009 ondersteunt Achmea als lid van de Stichting Lezen en Schrijven de aanpak van laaggeletterdheid.

De gemeente zegt verder dat hij zich inzette om de schuldenproblematiek aan te pakken en onder zijn leiding Achmea founding partner werd van Schuldenlab.nl. Van Duin was ook de drijvende kracht achter de oprichting van zogenaamde De Kamer waar bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen en ondernemers samen naar de toekomst van Nederland kijken.

VNO-NCW

Als bestuurslid van de VNO-NCW speelde hij een rol als verbinder en aanjager van grote maatschappelijke vraagstukken, meldt de gemeente. Ook was hij onder meer bestuurder van de Europese alliantie Eurapco, voorzitter van het bestuur van de International Federation of Health Plans, lid van de Raad van Toezicht van Pharmaccess en bestuurslid van de Achmea Foundation.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.