Huurders en huiseigenaren kunnen nu een gratis cadeaubon ter waarde van €60 aanvragen, voor kleine energiebesparende producten als tochtstrips en ledverlichting. Het is de zoveelste manier de gemeente om haar inwoners aan de slag te laten gaan met verduurzamen. Er zijn voor huurders 5000 en voor eigenaren 1300 bonnen beschikbaar, waarmee dus een bedrag van € 378.000 zou zijn gemoeid.

Ook de voorduurzaamheid verantwoordelijke wethouder Floor Gordon hoort elke dag nieuws over de stijgende energieprijzen. Het gas is inmiddels vijf keer zo duur geworden en ook de prijs van elektriciteit, waarop de overheid de complete bevolking wil laten overgaan, stijgt voortdurend. Volgens Gordon neemt onzekerheid bij huishoudens door de prijsstijgingen toe.

Aanschaffen

“Met behulp van de cadeaubon kunnen zowel woningeigenaren als huurders vandaag nog eenvoudig producten aanschaffen die ook direct tot energiebesparing leiden”, zegt Gordon. “Denk aan radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en een brievenbusborstel.”

Voorraad

De cadeaubonnen kan worden ingewisseld in één van de deelnemende webshops, maar er zijn ook winkels in de buurt waar de cadeaubon gebruikt kan worden. Inwoners moeten niet te lang wachten, want op=op, zegt de gemeente.

Meer informatie staat op  www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen/cadeaubon;

Klik op de knop ‘cadeaubon aanvragen’ en bekijk de deelnemende winkels en producten die met de cadeaubon verkregen kunnen worden. Daarna op ‘cadeaubon inwisselen’ klikken

Energiecoaches

In Amstelveen werken er momenteel vier energiecoaches die huiseigenaren en huurders gratis advies kunnen geven over hoe er eenvoudig energie bespaard kan worden. Het aanvragen van advies door een energiecoach kan via het Energieloket Amstelveen. Ook dat helpt inwoners met het verduurzamen van de woning. www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.