De voormalige directeur Dave Offenbach van het sportbedrijf, tegenwoordig AmstelveenSport, is een van twee nieuwe kandidaten van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) voor de gemeenteraadsverkiezingen van  volgend jaar maart. Hij staat op plaats zeven op de lijst. Op de achtste komt John de Die werkzaam in de high tech sector en ex- coach en scheidsrechter bij de Hockeyvereniging Myra. De plaatsen 7 en 8 waren door de ledenvergadering in de Top 10 open gehouden.

De lijst wordt verder uitgebreid met Margreet Pelser, die plaats 16 gaat innemen en daar Annemarie Fakkeldij vervangt.

Dave Offenbach

Dave Offenbach is in Amstelveen bekend als de voormalige directeur van het Amstelveense Sportbedrijf in de periode 2014 – 2017. Hij is in feite een volbloed ondernemer en was een van Nederlands meest ervaren sportmarketeers met functies bij de UEFA, de Champions League, de  Olympische Spelen van Atlanta en Londen. In 1997 richtte hij zijn bureau GoMarketing op waarmee hij het beachsoccer verbreidde, dat later door de KNVB werd overgenomen.

Offenbach zegt zich wil zich inzetten voor ondernemers en studenten. “Ik constateer dat er in Amstelveen te veel een ons kent ons sfeertje heerst. Dat is niet goed omdat het een vorm van beroepsblindheid creëert.” Zelf heeft hij daar overigens als Amstelveense ondernemer weinig last van want na zijn vertrek bij het Sportbedrijf schreef zich in bij de Universiteit van Leiden om film- en literatuurwetenschappen te gaan studeren.

John de Die

John de Die werkt als zelfstandig bestuurder en commissaris o.a. voor Venture Capital, als commissaris bij NHG en is penningmeester van de Stichting VUmc Fonds, een overkoepelend  fonds van Amsterdam UMC voor goede doelen. John houdt van golf en is een fanatiek tennisser. Hij was gedurende een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht van het Amstelveens Sportbedrijf. Destijds oogstte hij ook  veel waardering als organisator van het jaarlijkse Open Startbaan Toernooi.

Margreet Pelser

Margreet Pelser wil in de luwte blijven op plaats 16. Zij is leraar lichamelijke opvoeding en sport aan de Internationale School Amsterdam, die aan de Amstelveense Sportlaan is gevestigd.

Peter Mayen

Opvallend op de lijst is de Brit Peter Mayne op plaats 13. Hij woont met zijn vrouw en één zoon sinds 2004 in Amstelveen. Peter heeft een brede achtergrond. Hij is gepromoveerd in de filosofie, maar is ook opgeleid tot registeraccountant. In die functie werkt hij dan ook als director bij KPMG International in Amstelveen.

Foto: De Die (links) en Offenbach

De kieslijst van bbA ziet er nu als volgt uit: Na lijsttrekker en thans fractievoorzitter, volgen 2. PIETER MONKELBAAN; 3. EWA PETIET; 4. FERRY VAN GROENINGEN; 5. KITTY HUISMAN; 6. CAROLIEN VAN VUGT; 7. DAVE OFFENBACH; 8. JOHN DE DIE; 9. PETER BOT; 10. RUUD OORD; 11. CAROLE THATE; 12. DANIËLLE DE KLUIJVER; 13. PETER MAYNE; 14. HENK HEUVINGH; 15. PAUL VAN DER MEER; 16. MARGREET PELSER; 17. ANNEMARIE FAKKELDIJ; 18. WIL EMMERIK; 19. RUDEL VAN DER KAAY; 20. JACQUELINE SOLLEVELD OLTHOF. 21. MARGA VAN HERTERYCK; 22. FRITS SUER; 23. CHRIS SMEENK; 24. JAAP PRENT; 25. HARRIE PIJNENBORG; 26. JOHN LEVIE; 27. LINDA ROOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.