Net als andere gebouwen in Nederland, zoals de watertoren in Aalsmeer, is de Annakerk groen verlicht tijdens deze Week van de Pleegzorg (3 – 10 november). De vraagt met de landelijke campagne ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ aandacht voor pleegkinderen. En zoekt mensen die voor een kind van een ander willen zorgen.

Wethouder Frank Berkhout (Jeugd) vindt de campagne belangrijk. “Ieder kind hoort op te groeien met liefde en structuur”, zegt hij. “Maar in Nederland wachten ruim 800 kinderen op een warm thuis. Pleegouders zijn dus hard nodig.” De gemeente steunt de campagne.

Verschillende vormen

Samen met onze lokale pleegzorgorganisaties Kenter, Levvel, Parlan en WSG voert Pleegzorg Nederland die. Er zijn diverse manieren voor pleegouderschap. Dat hoeft namelijk niet altijd voor langere tijd te zijn. Gezinnen die kinderen voor een korte periode of in deeltijd opvangen zijn ook nodig.

Wie overweeg pleegouder te worden voor korte, langere of deeltijd, kan kijken  op https://www.pleegzorg.nl/pleegouder-worden en een informatiepakket aanvragen.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.