ChristenUnie-leden krijgen een brief waarin staat dat de partij in principe niet meedoet aan de verkiezingen voor de gemeenteraad, tenzij er voldoende steun uit hun midden en een lijst van kandidaten die bereid zijn in de raad of raadscommissies te gaan zitten. Daartoe heeft de ledenvergadering van de partij dinsdagavond besloten.

Overigens waren ChristenUnie en Actief voor Amstelveen (AVA) de enige partijen die hun lokale ledenvergaderingen open stelden voor media. CU-raadslid Bert de Pijper wil bij nader inzien nog wel maximaal twee jaar aanblijven, mits er nu al een opvolger beschikbaar is.

God gaat door

Als zodanig wil burgerlid Henk Stoffels zich wel melden, maar ook hij worstelt met de vraag wie de fractie dan verder gaan versterken. Hij maakt nu deel uit van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Een nieuw raadslid hoeft geen kopie te zijn van Bert de Pijper, zei Ron de Rover, die als adviseur van de lokale kiesverenigingen van de CU te vergadering leidde. “Dat God doorgaat met Zijn werk in Amstelveen, daar ben ik zeker van. Maar of dat via de ChristenUnie moet, is nu de vraag”, zei hij. De Pijper wilde eigenlijk al van het raadslidmaatschap af, maar is bereid nog even te blijven, mits hij van opvolging.

Knoop

Intussen komt er wel een moment, dat de lokale afdeling van de ChristenUnie een knoop moet doorhakken, vond De Rover ook. De vraag is intussen of de partij plaatselijk wel levend blijft als die er vier jaar tussenuit gaat. Dat is lastig, meldde De Rover.

Intussen staat ook de kwaliteit van de inbreng in de gemeenteraad door de ChristenUnie op het spel. Ook in die zin van het niet mee De Pijper op te volgen, bleek ter vergadering. Er kunnen wel cursussen gevolgd worden bij de ChristenUnie, maar ook een persoonlijke bagage speelt een tol. Het gaat er om dat een kandidaat ook de kwaliteit heeft om het raadswerk te doen, zei iemand. Door de nood gedreven moet het geen bevlieging van een kandidaat worden, benadrukte De Rover, die constateerde dat de politiek – en daarbij had hij het vooral over andere partijen – nogal wat gelukszoekers aantrekt.

4 COMMENTS

  1. De laatste jaren is de inbreng van de ChristenUnie beperkter geworden. Duidelijk dat De Pijper geen zin meer heeft. Misschien murw geworden van de opstelling van college en coalitiepartijen. Ze zijn wel heel eerlijk over de situatie. Met een niet gemotiveerde situatie ga je lastiger stemmen trekken trouwens.

    Verdwijnen ChristenUnie kan CDA extra zetel opleveren alhoewel die partij dankzij de Omtzigt affaire in de problemen zit qua aanhang. Bij BBA zitten al twee oud CDA’ers dus de huidige stemmers van ChristenUnie hebben keuze.

    • Jammer dat u suggereert dat dhr. de Pijper duidelijk geen zin meer heeft. Weet niet waar u dat “duidelijk” vandaan haalt. Ik zal u zeggen dat hij met hart en ziel het werk van de ChristenUnie doet en heeft gedaan. En zelfs bereid is om 1-2 jaar door te gaan als er mensen opstaan die de leiding kunnen overnemen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.