De in Amstelveen wonende musicoloog en pianist Hans Ferwerda maakte met saxofonist Hans Boetje de CD ‘Close your Eyes and Listen’. Het is een ode aan de Argentijnse tangocomponist Astor Poazolla, die dit jaar honderd jaar zou zijn geworden.

Ferwerda en Boetje vormen, sinds hun ontmoeting vier jaar geleden in Frankrijk, het duo HaHaTango, waarbij HaHa is afgeleid van hun beide voornamen.

Tranen

Een compositie van Astor Poazolla veroorzaakte tranen op het gezicht van koningin Máximá, toen zij trouwde met koning Willem-Alexander. Ferwerda werkte lang in de artistieke leiding van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij heeft dat ook klassieke muziek als achtergrond, terwijl Boetje altijd voor de jazz koos.

Astor Poazolla kreeg naam als componist van de tango, maar was een fervent Bach-liefhebber. Al jong leerde hij muziek van Bach kennen via een buurman. Die man was pianist.

Bach

Ferwerda zegt dat Bach ook van invloed was op zijn tangocomposities. Daarom zijn er ook twee korte werken van Bach aan de CD toegevoegd. Volgens hem passen piano en saxofoon prima bij het vertolken van  een tango.

De CD is voor € 15 te koop bij boekhandel Venstra of te bestellen via hansferwerda@icloud.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.