‘Mijn Thuis’ heet het nieuwe creatieve atelier waar de klanten van het bestaande Odensehuis voor dementerenden heen kunnen. Het is samen opgezet door welzijnsorganisatie Participe Amstelland en culturele instelling Platform C en werd vorige week dinsdag (5 oktober) geopend. Er worden wekelijks twee sessies gehouden, op dinsdag of vrijdag.

Een jaar geleden werd het idee van een creatief atelier met beeldende kunst voor Odensehuis-bezoekers een dag lang in de praktijk getoetst. Dat bleek volgens de twee organisaties een succes, zodat het atelier tot en met 10 december bezoekers van het Odensehuis een programma biedt, dat inmiddels is uitgebreid tot een serie van negen creatieve workshops. Aanmelden bij naar c.brand@participe.nu.

 Stadsplein

De deelnemers worden ontvangen in het atelier in Platform C aan het Stadsplein. Het werk van beeldend kunstenaar Stephanie Rhode en muziekdocent Irma Bouwmeester vormt de inspiratiebron. De mensen gaan actief aan de slag met thema ‘Wat betekent (t)huis voor jou en wanneer voel je je thuis?’. Ze ontdekken volgens de twee organisaties dat kunst inspireert en ervaren dat zij hiermee uiting kunnen geven aan hun eigen emoties en een eigen verhaal kunnen vertellen. De workshops vinden plaats in een vertrouwde sfeer en in aanwezigheid van hun begeleiders.

Het werk van de deelnemers zal worden gepresenteerd in het Odensehuis (bij Alleman) tijdens een speciale expositie. Familieleden, vrienden en mantelzorgers zijn welkom bij de feestelijke opening ervan op dinsdag 7 december.

Gelijkwaardigheid

De landelijke organisatie Participe streeft ernaar iedereen in de samenleving tot zijn recht te laten komen en mee te laten doen op basis van gelijkwaardigheid en aanwezige talenten. Eén van de faciliteiten die de organisatie hiervoor aanbiedt, is het Odensehuis voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten.

In een Odensehuis kan men terecht voor informatie, ondersteuning en advies. Mantelzorgers, familie en vrienden kunnen er elkaar ontmoeten en mensen met dementie zich ‘thuis’ voelen. Participe Amstelland verricht maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.