Boekverkoper Remco Houtepen bij Venstra gaat donderdag 14 oktober (19.30 uur) in gesprek met auteur Jan van Mersbergen bij de bibliotheek aan het Stadsplein. Medio augustus verscheen ‘Een goede moeder’, de nieuwe roman van de schrijver. Wie het gesprek wil bijwonen betaalt vijf euro.

Vooral daarover gaat het interview van Houtepen.

 Actrice

Wanneer een charmante actrice in de ban raakt van een mysterieuze ziekte die haar kwelt, verliest ze de grip op haar huwelijk, haar elfjarige dochter en haar leven. Haar eens zo bruisende bestaan in de spotlights lijkt meer en meer af te brokkelen. Haar actieradius wordt steeds kleiner, aanvankelijk voelt ze zich nog  vertrouwd in haar eigen buurt, later komt ze haar huis niet meer uit en verschanst ze zich op een matras op de grond in de woonkamer. Desalniettemin overschat ze haar toestand en haar mogelijkheden, is ze jaloers op haar gezonde ex-echtgenoot en woedend op wat hij voor haar doet samen met verschillende hulpinstanties. De situatie verslechtert dusdanig, dat er bepaald wordt dat ze haar dochter nog maar een keer per week onder toezicht mag zien.

‘Een goede moeder’ verhaalt over machteloosheid, trouw, verraad, zelfbedrog en empathie, door Jan van Mersbergen met weergaloze precisie opgeschreven. Een verhaal dat je ontroert en aan het denken zet.

 Tien boeken

Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) publiceerde tien romans en novellen bij Uitgeverij Cossee. Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) won hij de bng Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de ako Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. Met zijn vorige roman De onverwachte rijkdom van Altena (2019) won hij de nrc Lezersprijs. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Turks.

Foto van Jan van Merbergen: Irwan Droog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.