Voor burgers die het door de coronacrisis financieel moeilijk kregen is er nu de zogenoemde TONK-regelink van het Rijk: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Wie de noodzakelijke kosten niet meer kan ophoesten, moet zich bij de gemeente melden.

Onder noodzakelijke kosten worden onder meer berstaan: woonkosten, verzekeringen, vervoer en kosten voor dieren. Deze noodmaatregel is bedoeld voor bewoners die door de coronacrisis dat niet meer allemaal kunnen betalen.

Woonkosten

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen hebben sommige inwoners het financieel nu heel zwaar. Dat geldt niet alleen voor zelfstandig ondernemers, maar ook voor inwoners die hun baan zijn verloren of met een flexibel contract minder kunnen werken, zegt hij. “De woonkosten zijn hier ook vaak zó hoog dat mensen meteen in de problemen komen als hun inkomen daalt. De TONK-regeling is er zodat zij hun noodzakelijke kosten nog kunnen betalen. Wij hopen met deze regeling inwoners weer een fatsoenlijk bestaansniveau te geven en hun zorgen weg te nemen.’’

Aanvragen

Op de website van de gemeente Amstelveen vindt men hoe men aanspraak kan maken op de regeling van het Rijk. Daar staan een aanvraagformulier en meer uitleg over de voorwaarden. Men kan tot 1 augustus een aanvraag indienen, voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni. Voor meer informatie: www.amstelveen.nl/tonk of telefonisch bij het Amstelveenloket via 020-540 49 11.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.