Hoewel de gemeente, als het over jeugd gaat, geregeld zegt samen te werken met de organisatie Future Face schijnt die club niet bij iedereen bekend te zijn. Schriftelijke vraagt daarom de SP-fractie in de gemeenteraad aan B&W wat die samenwerking precies inhoudt en hoeveel er voor wordt betaald.

“We werken aan (meerdaagse) sportmogelijkheden met bootcamp in de voorjaarsvakantie. Dit organiseren dit samen met partners als Future Face en AmstelveenSporr”, kreeg eerder GroenLinks ten antwoord op vragen. En in gemeentelijke persberichten wordt geregeld over samenwerking met Future Face gesproken.

Directie

Op de website van Future Face https://ourfutureface.com/ staat dat de directie van die stichting bestaat uit een directeur bestuurder, een commercieel operationeel manager en een commercieel manager. Van een voorzitter in het bestuur is op de website geen sprake.

Er staat wel dat dit bedrijf jongeren helpt met het opzetten van een eigen onderneming. Hoewel de SP zegt te kunnen begrijpen dat de gemeente samenwerkt met partners, heeft zij wel vragen over het hoe en waarom en de motivatie voor de keuze van Future Face. Zij plaatst ook kanttekeningen aangaande de privacy, omdat de organisatie onder meet veel medische informatie vraagt van jongeren die er me in zee gaan.

Jongerenwerkers

De SP vraagt onder meer of er nog andere bedrijven zijn geweest waarmee de gemeente wilde samenwerken en waarom daar dan niets van is gekomen. Ook vraag zij of Future Face subsidiekrijgen dan wel dat er diensten van haar worden gekocht.

Op de website van het bedrijf staan ook jongerenwerkers van de gemeente en de SP wil graag weten wat de verwevenheid en de rol van die werkers met het bedrijf is.

“Jongeren die zich willen aanmelden bij Future Face dienen een formulier in te vullen waarbij o.a. gevraagd wordt naar medische gegevens”, zegt de SP verder.  “Daarnaast krijgen jongeren na het versturen van de aanmelding nog meer vragen toegestuurd.” De raadsleden Marina Casadei en Patrick Adriaans willen wel weten wat die vragen dan wel zijn en of deelnemers daarin verdere inbreuk op hun privacy tegemoet kunnen zien. “Ook vraagt men bij aanmelding naar hobby’s, geboortedatum en op welke school men zit. In welk opzicht voelt de gemeente zich verantwoordelijk voor de privacy van Amstelveense jongeren en de bescherming van het gebruiken van persoonsgegevens waarvan volstrekt onduidelijk is wat er met de gegevens van de jongeren gebeurt”, vraagt de SP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.