Komende zondag, 17 oktober, begint 12:00 uur een pianorecital in de Kruiskerk. De Ierse pianist Seán Morgan Rooney verzorgt een concert dat een uur duurt. Van overheidswege moet bij concerten aan iedere bezoeker gevraagd worden een coronatoegangsbewijs, geprint of digitaal, en ID te laten zien.

Voor mensen die dit niet willen of kunnen tonen, is het mogelijk thuis het concert mee te maken via de livestream op kerkdienstgemist.nl. Er wordt geen entree gevraagd, maar een – ruimhartige – vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Vuurvogel

Seán Morgan Rooney deed zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuijken. Dit jaar was hij finalist voor de Dutch Classical Award. Behalve technisch-hoogstaand spel wordt van de finalisten verwacht dat zij een vernieuwend en aansprekend concertformat op het terrein van klassieke muziek brengen. Uit Seáns optreden in de Kruiskerk zal blijken, dat hij dit heel goed kan. Hij speelt een programma met werken uit de twintigste eeuw die virtuositeit, introspectie en originaliteit op een verrassende manier combineren. Stravinsky’s Vuurvogel, Ravels Miroirs en enkele kleinoden van Ligeti zijn een greep uit zijn programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.