Van donderdag 13 juni af kunnen wandelaars in het Amsterdamse Bos een ‘CleanWalk’ wandelstok en prikker ineen lenen bij informatiecentrum De Boswinkel (foto) aan de Bosbaanweg.

De wandelstokken zijn volgens de leiding van het Bos handig en om mee te wandelen maar ook geschikt om dat ene lege blikje, pakje of plastic flesje mee op te prikken en terug te nemen. Het afval blijft aan de wandelstok hangen dankzij een speciale kartelpunt.

Primeur

Het Amsterdamse Bos wil met deze duurzame wandelservice natuurliefhebbers op een sympathieke wijze betrekken bij het schoonhouden van het Bos. Het is het eerste natuurgebied in Nederland dat het nieuwe CleanWalk initiatief inzet tegen zwerfafval in de natuur en heeft hiermee de primeur.

Wandelaars kunnen vanaf 13 juni op dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur bij De Boswinkel een CleanWalk Wandelstok lenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.