Woensdag (12 juni) wordt door burgemeester Tjapko Poppens bekend gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Rond 16.00 uur doet hij dat in de raadzaal.

Het zal de vierde in processie zijn. Zij waren allemaal meisjes. Op dit moment is Jara Zurr het nog. Zij draagt dan de keten over aan de nieuw gekozen kinderburgemeester, die wordt benoemd voor de duur van een schooljaar.

Kinderraad

De selectie van de kinderburgemeester is dit jaar anders verlopen dan voorgaande jaren. Eerst is een kinderraad geworven. Leerlingen uit de groepen 6 en 7 van basisscholen mochten met een filmpje solliciteren. Veertien kinderen van ook veertien verschillende basisscholen vormen nu samen de kinderraad. Zij gaan met de gemeente meedenken over hun zelfgekozen thema natuur en milieu.

‘Skills’ 

Uit de kinderraad zijn zes leden geselecteerd die nu kandidaat voor de functie van kinderburgemeester zijn. Zij worden tijdens de selectiemiddag door een jury (de burgemeester, onderwijswethouder Frank Berkhout en twee raadsleden) beoordeeld op hun ‘burgemeester skills’. Aan het einde van de  middag maakt de burgemeester bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.

Foto van amstelveenweb.com: Verkiezing huidige kinderburgemeester. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.