Het Amstelveense accordeonkwintet Tinto is met een bokaal terug gekomen van het World Music Festival in Innsbruck (Oostenrijk). De leden van het kwintet, dat zij in 2015 vormden, spelen ook in Concertina’s Accordeonorkesten.

In Innsbruck behaalde het Tinto Quintet met het predikaat ‘ausgezeichnet’ (uitstekend) in de categorie Kamermuziek Accordeon Oberstufe een derde plaats. Het kwintet bestaat uit Geertje Vrolijk, Carola Jongkind, Yvon Meijerink, Marcel Theebe en Rina van Houten. Het krijgt muzikale adviezen van Elly Meekel, de dirigente van de Concertina’s.

De juryvoorzitter in Innsbruck, tevens componist van één van de twee door hen gespeelde stukken, heeft het Tinto Quintet gecomplimenteerd met de positieve, energieke uitstraling en het muzikale spel. Ook gaf hij nog tips over hoe vooral zijn eigen stuk nog beter tot zijn recht kan komen. Over drie jaar wil het kwintet weer meedoen aan dit festival voor accordeonliefhebbers.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.