In winkelpand van ‘Stadshart Telecom’ aan het Stadsplein is munitie en een vuurwapen gevonden. De winkel is op basis van een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door de burgemeester voor drie maanden gesloten.

Dat heeft locoburgemeester Herbert Raat aan de gemeenteraad meegedeeld. De verboden munitie en het vuurwapen werden aangetroffen bij een inval door de politie, die een huiszoeking deed. Er was een melding binnen gekomen over de verdachte spullen.

Veilig

De sluiting houdt volgens Raat verband met de openbare orde. “Doel van de sluiting is het beschermen van de omgeving en voorkomen dat het nog eens gebeurt”, schrijft Raat. “De gemeente wil een veilig Stadshart voor winkeliers en bezoekers.”

 

 

 

 

 

 

 

2 REACTIES

  1. “De gemeente wil een veilig Stadshart voor winkeliers en bezoekers,” zegt wethouder Raat (VVD).

    En die scooters dan? Daarmee worden de meeste berovingen en overvallen gepleegd. Bovendien zijn zij onveilig voor de kinderen die op het Stadsplein spelen en hinderlijk voor de voetgangers op het voetpad naar de hoofdingang van het winkelcentrum. Het is dus onzin wat Raat zegt.

  2. Volgens Johan Bos vind ik Herbert Raat waardeloos en volkomen ongeschikt (en dus mislukt) als wethouder. Dat is echter JB’s interpretatie van wat ik wél schrijf, namelijk dat Raat te weinig democratisch tegenspel krijgt van de gemeenteraad, lokale pers en burgers.

    In een beter functionerende lokale democratie zou Herbert Raat een uitstekende wethouder kunnen zijn die dankzij zijn critici en opponenten wordt behoed voor verkeerde keuzen, vriendjespolitiek en te veel zelfreclame (zoals ook weer in zijn – in dit artikel – geciteerde brief aan de gemeenteraad).

    Een wethouder die scooters en motorfietsen toelaat in een groot winkelcentrum als het Stadshart kan niet beweren dat hij de veiligheid ervan bewaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.