In het Programmabeleidsbepalend Orgaan (PBO) van RTV Amstelveen zijn zes nieuwe leden benoemd, twee blijven er bovendien in zitten. In totaal bestaat het PBO uit acht leden. Vrijwel allen zijn min of meer bekende Amstelveners.

Voorzitter van het orgaan en voormalig wethouder cultuur dr. Rien Alink (D66), benoemd op voordracht van het RTVA-bestuur, en Jim Udo van FNV (kwaliteitsadviseur Werk en Inkomen) zetten hun lidmaatschap voort.

Politiek

Zij zijn volgens RTVA respectievelijk vertegenwoordigers van de werkvelden Onderwijs / Educatie en Werknemers. Alink wordt geacht ook ervaring te hebben op het gebied van de politiek.

De nieuw toegetreden leden zijn oud-raadslid voor het CDA Ferry van Groeningen, directeur Madeleine Heijligers van Plaform C, pastoor en deken Eugène Jongerden, Ritika Mehra, Jeroen Franken en Henk Schmidt.

Borderline

Van Groeningen, bestuurslid van de Stichting Borderline, vertegenwoordigt in het PBO de welzijnssector en wordt geacht maatschappelijke betrokkenheid te hebben. Heijligers is benoemd wegens haar relatie met en kennis van muziek, kunst en educatie op dat terrein. Deken Eugène Jongerden vertegenwoordigt de kerken en de kerkelijke gemeenschap. Ritika Mehra is benoemd wegens de band met de Indische en daardoor internationale gemeenschap. Jeroen Franken is bestuurslid van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en lid van het PBO wegens zijn relatie met werkgevers. En Henk Schmidt, werkzaam bij de Belastingdienst, is voorzitter van hockeyvereniging Myra Amstelveen en stichting Hockeypark Myra; hij wordt heeft kennis van de sportwereld.

Afgetreden

Afgetreden zijn oud-wethouder Frans Hellendall, Jan Hogema, Frits Suer en Peter le Cuivre. “Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het functioneren van het PBO, ieder vanuit de eigen achtergrond”, zegt Alink. Hij wijst er op dat het schema van aftreden zonder meer toelaat dat hij (toegetreden in 2015) en Jim Udo (toegetreden in 2018) aanblijven. “Bovendien leek het niet verstandig het hele PBO te laten aftreden. Een mate van continuïteit moet gewaarborgd worden”, zegt hij.

Advertentie

Op verzoek van het bestuur blijft Alink als voorzitter voorlopig nog in functie. Het sprak volgens hem niet vanzelf dat nieuwe mensen voor het PBO werden gevonden. “De leden van het voormalige PBO hebben hun contacten aangeboord, RTVA plaatste een advertentie voor werving op haar website. De nieuwe samenstelling biedt naar het oordeel van het PBO een goede basis om te werken aan een vernieuwd RTVA-NH MEDIA.” Naar zijn mening is het PBO nu voltallig.

Te bereiken

De leden zijn als volgt te bereiken: Ferry van Groeningen, 06-22778861, email: ferryvgr@gmail.com; Madeleine Heijligers, 020-6471457, email: madeleineheijligers@platform-c.nu; Eugène Jongerden, 06-51265724, email:ejongerden68@hotmail.com; Ritika Mehra, 06-18374959, email: ritika.mehra@gmail.com; Jim Udo, 06-18243902, email: j.udo@amstelveen.nl; Jeroen Franken, 06-55118721, email: jeroen@bluefishconsultancy.nl; Henk Schmidt, 06-36353781, email: henk.schmidt@belastingdienst.nl; Rien Alink, 06-20546485, email: alinkm@xs4all.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.