Geen van de andere media was gewaarschuwd, amstelveenblog.nl in elk geval niet, maar exclusief in de talkshow BV Amstelveen in Venstra (deze keer een digitale editie) werd de actie voor enorme nood lijdende kinderen op Lesbos lokaal gepresenteerd. Amstelveen is bereid veertien kinderen in pleeggezinnen op te nemen. Alle partijen in de gemeenteraad en de burgemeester hebben een brief ondertekend, waarin staatssecretaris Ankie Broekers Knol wordt opgeroepen toestemming te geven die te laten komen.

Het is een actie van Defence for Children. De organisatie wil samen met veertig gemeenten de vluchtelingenkinderen redden, die in mensonterende omstandigheden vast zitten op Griekse eilanden.

Beroep op regering

Volgens directeur Frans Huissen van de Vrijwilligerscentrale, die als hobby ook van BV Amstelveen presenteert, is de extra uitzending binnen een paar dagen  geregeld, waarin Amstelveners als Mpho Tutu en Defence for Children aan het woord kwamen. Zij deden een beroep op de regering om de humanitaire ramp in Griekenland te stoppen en de gemeenten de kans te geven deze kinderen op te nemen.

Alleenstaand

Defence for Children wil in totaal 500 kinderen naar Nederland laten komen. Tal van andere Europese landen, waaronder Duitsland, gingen daarin al voor, zegt de organisatie. “Dit is geen partijpolitieke kwestie, het gaat hier om kinderen in nood waarvoor nu zo snel mogelijk actie moet worden genomen”, zegt raadslid Martin Kortekaas.  “Het gaat om alleenstaande kinderen die nu al jaren in Griekenland in onmenselijke omstandigheden proberen te overleven.”

Als de kinderen naar Nederland komen, worden ze door bemiddeling van Stichting Nidos opgenomen in pleeggezinnen. Ook in Amstelveen zijn die gevonden en bereid hun huis voor deze kinderen open te stellen.

2 REACTIES

  1. Alle bewondering voor die 14 pleeggezinnen en ik hoop dat de politieke partijen die lokaal hier voor hebben gestemd in Den Haag gaan lobbyen, zeker die in de landelijke coalitie zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.