Volgens de organisatoren trok de expositie van een groep SAKB-cursisten van Judith van Nus in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan veel belangstelling. Publiek was er twee weekends welkom. Bij de opening door de onvermijdelijke Stadsdichter Matthijs den Hollander waren er honderd aanwezigen.

Alle schilderijen van de amateurkunstenaars kenmerkten zich door een expressief kleurgebruik. Toch waren er grote onderlinge verschillen. Dat is ook wat Van Nus beoogt in haar cursus ‘Durven experimenteren’. Volgens haar is verscheidenheid heel stimulerend voor de cursisten. “Ze halen het mooiste uit zichzelf, elk op zijn of haar eigen manier.”

Kunstenares Pascale Lefebvre wijdde de tentoonstelling op muzikale wijze. Ze had bij een aantal schilderijen een muzikaal fragment gekozen dat volgens haar gevoelsmatig er bij paste. Gekozen uit werken van Ravel, Chopin en Mendelsohn, die zij op haar keyboard speelde. Voor info over deze en andere cursussen, zie www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.