Het zwaar verouderde scholencomplex aan Orion in Middenhoven, waarin de basisscholen Willem-Alexander, De Cirkel en De Pioniers zijn gevestigd, moet nodig worden verbouwd. Dat vindt de VVD-fractie, waarvan de raadsleden Bas Zwart en Arjan Gerritsen aan onderwijswethouder Frank Berkhout schriftelijke vragen hebben gesteld. 

Bas Zwart

Ook is het complex allerminst duurzaam, vindt het tweetal. Een grondige facelift is volgens hen nodig. Zij denken aan restauratie of sloop en nieuwbouw. Vooral aan dat laatste, blijkt uit hun vragen. In elk geval willen zij weten wat de plannen zijn van B&W en of die nu snel worden uitgevoerd.

Te koud of te heet

Begin vorig jaar vroeg Gerritsen ook al aandacht voor het scholencomplex. Het is volgens hem niet klaar voor de toekomst. De klaslokalen zijn naar zijn mening te klein, de open ruimten schaars, de ramen van enkel glas en het binnenklimaat is bijzonder slecht reguleerbaar. “In de winter rijzen de stookkosten de pan uit en in de zomer is het niet koel te krijgen.”

Plannen

De schoolbesturen hadden begin vorig jaar vergevorderde plannen om grondig

Arjan Gerritsen

onderhoud uit te laten voeren. Sinds 1 januari 2015 zijn zij zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud, waarheen lag die taak bij de gemeente. Die moet nu nog wel onder meer nieuwbouw en uitbreiding van bestaande locaties bekostigen. Inmiddels is door de gemeente een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om het complex weer van deze tijd te maken en te vernieuwen. Maar zij houdt zich op dit moment nogal stil, vindt Zwart. “Wij vragen daarom opnieuw aandacht voor dit scholencomplex. Nieuwbouw is hard nodig en biedt daarnaast kansen om een duurzaam alternatief voor het huidige scholencomplex te realiseren.” De VVD wil een concrete planning zien en de druk op de (CV-) ketel houden.

Foto boven: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.