Er komt festival van een dag voor cellospelers en belangstellenden in dat instrument in de schouwburg en de muziek- en dansschool op zondag 3 oktober, onder het motto Hello Cello. Een hele dag cello en niets anders dan cello dus.

Het eendaagse festival begint om 9.30 uur met ‘Bach & Breakfast’ en wordt afgesloten om 16.30 uur met het Hello Cello Slotconcert. In de tussentijd kunnen jong en oud deelnemen aan workshops en masterclasses, genieten van peutervoorstellingen, familievoorstellingen, een film, presentaties en exposities.

Educatief

Hello Cello is het educatieve programma van de befaamde Cello Biënnale Amsterdam, een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello in Muziekgebouw aan ’t IJ. In Hello Cello worden kinderen en jongeren uit het gehele land uitgenodigd om kennis te maken met de cello en met klassieke muziek.

Het educatieve programma wordt georganiseerd in steden waar een regionaal Hello Cello Orkest repeteert: Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Amstelveen. Het Hello Cello Orkest in Amstelveen wordt gevormd door cello spelende kinderen en jongeren tot 18 jaar uit Noord-Holland.

Minifestival

Hello Cello is een minifestival voor de hele familie met zowel betaalde concerten en voorstellingen als gratis evenementen, om naar te luisteren, te kijken of om zelf in mee te doen. De dag begint dus met Bach & Breakfast, waarin Gideon den Herder, een bekende cellist uit de regio, bij een ontbijtje een cellosuite van Bach speelt. Aansluitend zijn er o.a. workshops, masterclasses, de peutervoorstelling ‘Het lied van Boom’ van Florien Hamers en de familievoorstelling ‘Vreemde streken’ van Trio Diamanda & Oorkaan. Slotspektakel van de Hello Cello Dag is het optreden van het grote Hello Cello Orkest.

Programma / Tickets

Op de site van Schouwburg Amstelveen en Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen is het programma van uur tot uur te vinden plus alle verdere informatie.

De workshops en masterclasses tijdens Hello Cello zijn gratis, maar men is verplicht zich er tijdig voor aan te melden.

Tickets voor de betaalde voorstellingen van Hello Cello zijn online te verkrijgen via bovengenoemde sites.

Hello Cello is georganiseerd door Schouwburg Amstelveen en Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen, in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam.  Inschrijven en/of tickets via Schouwburg Amstelveen

Kosten: gratis tot € 13,50 per voorstelling. Leeftijd: vanaf 1,5 jaar. Voor vragen en meer informatie: Sander Veeken via sveeken@muziekschoolamstelveen.nl  of 31 6 17 24 28 42

 

15 REACTIES

 1. Daar verheugen wij ons op. Voor dat soort evenementen is het Stadsplein uitstekend geschikt. Iedereen kan er plezier van beleven en niemand zal er last van hebben.

  Dit laatste in tegenstellling tot de schaamteloos-asociale herrie van Amstelveen Beweegt van Participe, afgelopen zondag op het Stadsplein. Een sportlerares moedigde via een enorme geluidsinstallatie een 20-tal spinners op het Stadsplein voortdurend aan tot nóg grotere inspanning en daarbij werd urenlang dreun- en krijsmuziek gedraaid tot 83 decibel. Onacceptabel. Schandelijk. Stadspleinbewoners moeten kennelijk gestraft worden voor hun woonkeuze.

 2. Het gaat niet om smaak en voorkeur, maar om een zodanig volume (decibellen) dat omwonenden niet de gelegenheid hebben om te wonen zoals zij wensen en mogen verwachten.

  Bij het door Participe georganiseerde evenement was er een wanverhouding tussen het geringe aantal mensen (een kwart daarvan was bij de organisatie betrokken) dat er plezier aan beleefde en de veel grotere hoeveelheid mensen die er last van had.

 3. U kiest consequent de kant van degenen die de regels niet respecteren en die geen rekening houden met gerechtvaardigde belangen van bewoners, bezoekers en spelende kinderen. Wie blijven er over als klagers over overlast, overtredingen en vervuiling allemaal verhuizen? Wordt het het dan pas echt prettig, veilig en schoon in het Stadshart?

  Dat er weinig mensen klagen, heeft alles te maken met het feit dat klagen lastig en zinloos is.

 4. Afgezien van raadslid Ruud Kootker ben ik misschien de enige die van uw stadskroniek gehoord heeft en van de mogelijkheid om daarop te reageren en te discussiëren over dingen die ons aangaan. Dit is helaas het enige openbare forum voor lokaal publiek debat.

  In dit gebouw zijn 56 woningen. Hier wonen mensen van 0 tot 85 jaar die noodgedwongen naar die klereherrie van Participe op het Stadsplein moeten luisteren. Johan Bos kiest helaas altijd de kant van de overlastgevers.

  https://twitter.com/RobertvanWaning/status/1440568075053461509?s=20

  • Pure kletskoek, ik ben eens aanwezig geweest bij een commissievergadering en ik kon bij vele raadsleden op hun IPad kijken. Velen namen toch even de “stadskroniek 😂” door. Ik betwijfel wel echter of vele raadsleden u hebben gevonden. Ik denk eerder dat velen u geblokkeerd hebben of het wel geloven.

 5. Johan Bos schrijft mij dat ik op die mooie dag mijn ramen en balkondeuren maar dicht had moeten doen toen Participe zo veel herrie maakte op het Stadsplein. Hij raadt mij zelfs aan om te verhuizen. Daar pieker ik niet over want ondanks aso’s en de gebrekkige handhaving van normale regels hebben wij het hier naar ons zin.

 6. Frank, behalve Ruud Kootker woont niemand van die raadsleden aan het Stadsplein. Net zomin als jij weten zij waar dit over gaat.

  Johan Bos vindt dat Stadspleinbewoners urenlange geluidsoverlast van 76 – 81 decibel ten behoeve van een slecht bezocht evenementje moeten verdragen. Daarmee leggen de organisatoren, vergunningverleners (gemeente) en stadskroniekschrijver ons een geluidsnorm op die niet te combineren is met prettig wonen, lezen, werken, studeren, naar eigen muziek of radio luisteren, tv kijken, slapen, relaxen, etc.. Wij moeten ons noodgedwongen urenlang richten naar een norm die anderen ons opleggen.

 7. Urenlang herrie van 78 – 81 decibel tbv een klein groepje opgefokte mensen op het Stadsplein, maar bewoners van de 120 woningen kunnen en mogen daarover niet klagen. Of de bezoekers van de winkels, terrassen, restaurants, bibliotheek, boekhandel en cursuslokalen aan het Stadsplein die geluidsoverlast prettig vinden, is ook niet relevant. Dit is het neoliberalisme ten top: Vrijheid en plezier van weinigen ten koste van de rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.