Op dit moment zijn twee Oscar-winnende films te zien in Cinema Amstelveen, ook als matinee. Beide films zijn overladen met lovende recensies. Het gaat om Druk (foto) en The Father.

De dramafilm Druk (Another Round) is in Denemarken gemaakt en duurt 120 minuten. De minimale leeftijd is twaalf jaar.

Vier uitgebluste leraren beginnen aan een gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor ze leuker en creatiever worden.

The Father

The Britse film Father (Florian Zeller) vertelt voor iedereen die ouder dan negen is in 105 minuten het verhaal van Anne (Olivia Colman). Zij zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony (Hopkins), die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt.

Het is noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas).

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.