Home Overige RTVA stopt met radio

RTVA stopt met radio

7
352

De lokale omroep RTV Amstelveen stopt met radio-uitzendingen. Dat houdt officieel verband met het feit dat dinsdag (3 augustus) Ziggo ophoudt met het analoge radiosignaal en overschakelt naar digitaal. Wegens investeringen die daarmee gepaard zouden gaan voor RTVA is besloten helemaal te stoppen met lokale radio.

Overigens was radio al jarenlang het stiefkind van de omroep. Die tak werd voornamelijk als hobby- en muziekzender gebruikt door vrijwilligers. Nieuws kwam er nauwelijks op en de aandacht ging voornamelijk uit naar televisie, zonder een multimediale aanpak waarbij ook radio werd gebruikt.

Prioriteit

Het bestuur laat weten prioriteit te geven aan beeld, televisie een sociale media. “De relatief hoge kosten die radio maken op zich met zich brengt en de aanzienlijke investeringen in nieuwe radioapparatuur”, zijn volgens het bestuur de oorzaak ervan daarmee te stoppen.

Er is in de verre toekomst nog wel een kans dat er alsnog streekradio komt, laat het verder weten.  “We zijn momenteel in gesprek met onze collega’s van Rick FM (Uithoorn) over een vorm van samenwerking die er mede toe leidt dat de programma’s van onze presentstoren van het laatste uur aldaar gemaakt worden.”

7 COMMENTS

 1. Opvallende reden die eigenlijk nergens op slaat.
  RTV Amstelveen zendt met radio al digitaal uit bij Ziggo, maar veel belangrijker is hun FM-frequentie zodat ze in de auto en overal te horen zijn. En bij concurrenten van Ziggo, KPN en T-Mobile zijn ze ook digitaal te horen dus aparte reden.

  Wat gaan ze eigenlijk doen met de FM-frequentie?
  Best wat bereik met die frequentie.

  Trouwens zie dat ze wel dagelijkse informatieve programma’s op de radio hebben: Amstelland Vandaag met nota bene Tim Lechner die eerst voor de VVD raadslid was en nu oprichter en raadslid was van Actief voor Amstelveen waar hij nog voorzitter van is! En ik zie dat ze ook het programma Goedemorgen Amstelland van Rick FM overnemen.

  Overigens had concurrent AAN ook helemaal GEEN enkele radio-ambities. Wel jammer dat RTV Amstelveen radio aan de wilgen hangt. Want ze hadden inderdaad een multimediale aanpak kunnen kiezen.

 2. Het is op FM 107.2 stil geworden vandaag. Dus niet meer met de autoradio te ontvangen. De radiozender zendt nog wel uit op internet en bij Ziggo/T-Mobile/KPN digitaal.

  Apart dat de FM via de antenne stil is geworden, die heeft niets met Ziggo te maken!

 3. De middengolf die overal te ontvangen was, is verdwenen. FM, die op veel plaatsen in Nederland een slechte ontvangst heeft*), wordt gaandeweg vervangen door de zwaar geadverteerde DAB+, die binnen gebouwen op meer dan twee meter van het raam niet te beluisteren is.

  Waar zijn ze mee bezig?!

  *)
  Als ik mijn autoradio afstem op onze nationale publieke informatie-, rampen- en (helaas) sportzender NPO Radio1, dan is het signaal vaak te zwak en zoekt de radio naar de volgende zender met een sterk signaal, meestal BNR of een populaire muziekzender.

 4. Dag App. Dat ligt echt aan jouw (autoradio-)antenne en/of instellingen van je autoradio vrees ik. De meeste mensen hebben dit probleem niet.

  Mbt DAB+, RTV Amstelveen zond daar niet op uit maar had wel die mogelijkheid. Jamm FM (Ouder-Amstel), Rick FM (Uithoorn), Radio Aalsmeer, MeerRadio (Haarlemmermeer) doen dat wel en zijn in Amstelveen via DAB+ te horen.

 5. De ontvangst van publieke zender NPO Radio1 op FM is altijd slechter geweest dan die van BNR en populaire muziekzenders, niet alleen in Amstelveen. Voor een nationale informatie- en rampenzender is dat natuurlijk een slechte zaak.

  DAB+ heeft allerlei voordelen maar voldoet qua ontvangstmogelijkheid (zeker binnenshuis) niet aan de hoge gewekte verwachtingen en redelijke eisen. Er zouden daarvoor ontvangstversterkers moeten komen.

 6. Ook kan RTVA stoppen met de eindeloze herhalingen van verouderde video’s. Langzamerhand kunnen wij het Raat TV Amstelveen noemen. Schakel de kanaal op ATV, of NH, want het is erg vervelend geworden.

  • Mijn idee. Ze kunnen toch samenwerken met allerlei zenders uit de buurt, die ook naar ik aanneem hetzelfde probleem zullen hebben. Regionaal nieuws uit Aalsmeer, Mijdrecht enz. kan ook leuk zijn. Amstelveen is gewoon te klein voor een tv zender.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.