‘DemenTalent’ is een nieuw project in Amstelveen van Participe Amstelland om dementerenden te helpen door verlies aan zelfvertrouwen niet te snel activiteiten (en daardoor sociale contacten) ook te verliezen.

DemenTalent zorgt ervoor dat mensen met beginnende dementie als vrijwilliger actief kunnen deelnemen aan zinvolle activiteiten, op basis van hun interesses, talenten en vaardigheden, met passende begeleiding.

Ketenzorg

De basisgedachte achter DemenTalent is te kijken naar wat iemand nog wel kan, in plaats van beperkingen centraal te stellen, zegt Participe. Al in ruim twintig gemeenten zijn sinds 2013 ‘dementerende’ vrijwilligers daarmee bezig. In Amstelveen nu dus ook. Het is een initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en Meerlanden en wordt dus uitgevoerd door Participe Amstelland.

Voor mensen bij wie de diagnose dementie is vastgesteld en groepsactiviteiten bij een dagbestedingsgroep of Odensehuis niet zo aanspreken zijn er nu tal van mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, zegt Participe. De organisatie noemt bijvoorbeeld kinderdagverblijven, ondersteunen bij sportverenigingen, helpen bij groenonderhoud, koffie schenken in een wijkcentrum of voorlichting geven over dementie aan jongeren.

Contact

DemenTalent bespreekt graag de mogelijkheden. Men kan daarvoor contact opnemen met de coördinator ervan via 06-18647734 of dementalent@participe.nu. Op www.participe-amstelland.nu/dementalent meer informatie. Ook organisaties worden opgeroepen gedachten met Participe uit te wisselen over vrijwilligers die zij da kans willen geven hun talenten te benutten en weer actief bezig te zijn in de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.