Op twee dagen worden eind augustus bijeenkomsten over Origami, de Japanse papiervouwkunst, gehouden in Museum Jan. Dat gebeurt in het kader van de expositie ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’.

De werken van ontwerper Samira Boon zijn onderdeel daarvan. Haar textiel en architectuur studio’s zijn gevestigd in Amsterdam en Tokyo. Haar ontwerpen zijn internationaal erkend en haalt voornamelijk inspiratie uit traditionele origami. Tijdens een demonstratie op zaterdag 28 augustus geeft Samira om 12.00 en 13.30 uur inzicht in haar Japanse werkwijze. Een unieke kans om de ontwerper aan het werk te zien.

Kinderen

Een dag later, zondag 29 augustus om 11.00 en 14.00 uur is er een Japanse kinderworkshop ‘Origami vouwen’.

In de tentoonstelling over Jan Jansen & Dutch Design maken veel ontwerpers – zoals Lisa Konno en Samira Boon – gebruik van deze bekende Japanse vouwkunst. Reiko en Fusako van origamiwinkel Tsuru helpen de kinderen op weg met het vouwen van figuren en dieren.

1 REACTIE

  1. Zou leuk zijn als men met dat origami de basisscholen zou afgaan. Dat ook Fatimaatje Keesje en Indira een leuk kraanvogeltje kunnen vouwen. Nou blijft het weer voor een select groepje kinderen. Ik denk dat diverse Japanse dames als vrijwilligster olv die mevrouw er voor te porren zijn. Toch een prima idee als men Amstelveen als stad, waar alle nationaliteiten en wonen en elkaar ontmoeten , wil promoten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.