In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Blues in de Wijk’ speelt vrijdag 25 mei (20.00 uur) de Thomas Toussaint Band in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt.

Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers (op de bluesharp) die loyaal blijft aan de zuivere blues traditie. Maar hij heeft kennelijk een ruimdenkende improviserende geest en talent.

Voor Toussaint ( 1990) is muziek altijd onderdeel geweest van zijn opvoeding.

Hij begon op zijn achtste met pianolessen, raakte op zijn elfde jaar in de ban van de percussie en kreeg als verjaardagscadeau een drumstel. Maar toen hij verhuisde naar een studentenflat was er voor het drumstel geen ruimte en zocht hij naar een alternatief instrument.

De mondharmonica (diatonisch) bleek de oplossing voor zijn ruimte probleem en al snel ontdekte hij dat improviseren een stuk leuker was dan het volgen van lessen. Vooral bluesmuziek, boogiewoogie en swing en vormden zijn ambitie en werden mede onderdeel van zijn DNA.

Inspiratiebron

Ronnie Shellist, een professionele muzikant uit Denver, Colorado, werd zijn nieuwe inspiratie bron. Ronnie’s stijl leerde hem bepaalde technieken en vaardigheden die belangrijk zijn om te  kunnen spelen met andere blues-muzikanten zoals Robbert Fossen, Harold van Dorthe alias “Fat Harry”,

Eric-Jan Overbeek alias “Mr. Boogie Woogie” en Steven van der Nat. Ook deelde hij al snel het podium met muzikanten als Willie Buck, Tail Dragger en John Primer, professionele muzikanten uit Chicago, Illinois, met erg veel ervaring in de internationale blues-scene. Als klap op de vuurpijl won Thomas de award van de ‘Dutch Blues Foundation’ als ‘Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016’.

Vocaal

Ook vocaal staat Thomas zijn mannetje en zijn stemimpressie heeft wel iets van ‘Johnny Cash’. Als bandleider heeft hij de begeleiding van Harm van Essen op gitaar, Dirk Wagensveld op basgitaar en Paolo de Stigter op drums. Entree € 10; Clubleden & Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).

https://www.youtube.com/watch?v=v7kuqMLohkE

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.