Door de coronapandemie verlopen in Amstelveen Koningsdag (27 april), Dodenherdenking op 4 mei en lintjesregen anders dan anders. Net als vorig jaar is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Geen gezellige Koningsdag – met vrijmarkten, vrijmarkten, optredens, evenementen of samenkomsten – dus. Ook niet voor kinderen. En spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.

Talentenjacht

De gemeente adviseert inwoners ook niets uit voor het raam of in tuin of balkon te organiseren, waar mogelijk publiek op afkomt. Ook met Koningsdag geldt dat men thuis maximaal één persoon mag ontvangen en dan 1,5 meter afstand tot elkaar moet houden.

 Intussen wil Amstelveen Oranje deze Koningsdag toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onder het motto ‘Amstelveen kleurt Oranje’ organiseert die een digitale talentenjacht voor kinderen. Andere jaren laten veel kinderen op de traditionele vrijmarkt zien waar ze goed in zijn en verdienen daar ook nog een centje mee. Dit jaar kunnen kinderen dat digitaal doen. Het geld dat ze daarmee kunnen verdienen, is voor hun (sport) club of een goed doel.

Wie wil meedoen, kan kijken op www.amstelveenkleurtoranje.nl. Daar staat hoe het werkt. En wie het bezoek van het koningspaar aan Eindhoven wil zien, kan dat volgen via de NOS en Koningsdageindhoven.nl

 Dodenherdenking

Ook Dodenherdenking op 4 mei heeft een aangepast programma. Er is geen bijeenkomst bij het monument 40-45 aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Via de lokale media wordt aandacht besteed aan de kranslegging. ‘s Avonds is de Nationale Dodenherdenking op de Dam en om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.