Doordat Tim Lechner zich terug heeft getrokken als fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA), maakt die lokale partij geen deel meer uit van de vertrouwenscommissie die aan de gemeenteraad een voordacht moet doen voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Die commissie gaat woensdag naar commissaris van de koning Arthur van Dijk, opvolger van Johan Remkes, om daar het lijstje mee te krijgen van de overgeblevenen uit veertien sollicitanten (tien mannen en vier vrouwen).

CvK Arthur van Dijk

De vertrouwenscommissie, die in gesprek gaan met de overgebleven sollicitanten om tot een voordracht te komen, bestaat uit vertegenwoordigers van alle fracties. In negen gevallen waren zij de fractievoorzitters, alleen D66 stuurde vicefractievoorzitter Anne-Mieke van der Vet. De raad stelde destijds de vertrouwenscommissie in, die overigens noch naar hem noch naar B&W mag lekken.

Eenhoorn

Van de veertien mensen die bij Van Dijk solliciteerden hebben er twaalf een baan in het openbaar (lokaal) bestuur of hadden die. Voor twee mensen geldt dat zij buiten de overheid werken. De Kroon benoemt uiteindelijk de nieuwe, door de gemeenteraad in het diepste geheim gekozen burgemeester. Naar verwachting gebeurt dat in mei. Sinds Mirjam van ’t Veld al na drie jaar het ambt van burgemeester aan de wilgen hing, om directeur van het ziekenhuis Gelderse Vallei te worden, is Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.