Als mosterd na de maaltijd gaat een uit ambtenaren en bestuurders bestaande gemeentelijke delegatie dinsdag (5 februari) in Amsterdam kijken bij de Noord-Zuidlijn om te bekijken hoe Amstelveen bereikbaar kan blijven tijdens de overigens al aan de gang zijnde werkzaamheden.

En hoe het met de communicatie moet, ging een ambtelijke en bestuurlijke delegatie eerder in Rotterdam op een zogenoemd werkbezoek beluisteren. Volgens wethouder Herbert Raat wil men niet twee keer het wiel uitvinden nu onder meer aan de A9 en de Amstelveenlijn wordt gewerkt. Overigens is dat wiel door gemeenteraad en college van B&W allang uitgevonden. Maar Raat zegt: “Andere gemeenten hebben ervaring met vergelijkbare projecten. Daarom zijn deze bezoeken van belang. Zo krijgen we een kijkje in de keuken en kunnen we ervaringen meenemen.” Het is overigens een keuken waarvan de media op verre afstand worden gehouden.

Volgens wethouder Rob Ellermeijer hebben de werkzaamheden voor Amsteltram (de lijn naar Uithoorn) en rijksweg A9 grote invloed op de bereikbaarheid in en van Amstelveen. “Het is belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met de inwoners en reizigers”, zegt hij. “Wij horen graag hoe Amsterdam dat heeft georganiseerd.”

www.amstelveeninzicht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.