Wegens jarenlange vertraging in de bouw van de zogeheten Zuidasdok komt er volgend jaar een tijdelijke eindhalte voor Amstelveenlijn 25 aan de Eduard van Beinumstraat. Dus aan de noordkant van station Amsterdam Zuid. Dat kwamen  de opdrachtgevers van Zuidasdok donderdag overeen. De definitieve halte is op zijn vroegst pas in 2028 gereed.

Wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellemeijer zegt positief tegenover de tijdelijke oplossing te staan. “De oplossing aan de Eduard van Beinumstraat is vergelijkbaar met de uiteindelijke halte aan de Schönberglaan, maar dan tijdelijk aan de noordkant van de A10 in plaats van aan de zuidkant.”

Strawinskylaan

Op dit moment eindigt lijn 25 aan de Strawinskylaan. Dat verandert dus volgend jaar. De begin- en eindhalte ligt dan direct naast het station, waardoor er sprake is van een snellere overstap.

Reizigers hoeven dan niet meer van de Strawinskylaan via het Zuidplein naar de trein of metro te lopen. Overigens moet men als de locatie nodig is voor de bouw toch nog naar de Strawinkylaan lopen. “Totdat het dak van de zuidelijke snelwegtunnel klaar is en het tramstation zijn definitieve plek aan de Schönberglaan krijgt”, meldt de Vervoerregio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.