‘Jonge leiders”, heten zij. De eerste lichting van zes van die toekomstige leiders in Amstelveen heeft daartoe een training gehad. Uit handen van wethouder Frank Berkhout (Jeugd) kregen zei het Young Leaders-certificaat.

De training leert jongeren zich te ontwikkelen tot zelfbewuste mensen, die verantwoordelijkheid durven nemen. Nieuwe competenties de uitdaging ‘hun kwaliteiten in te zetten voor hun eigen woonplaats’, zegt de gemeente. Eigenlijk dus wat iedere burger met zich om zou moeten dragen, maar tegenwoordig zijn daarmee dus enkelingen via een speciale training belast.

‘Ik vind mezelf goed’

“Leiderschap betekent dat je voor jezelf gaat staan,” zei de wethouder. “Dat je durft te zeggen ‘dit ben ik, daar mag iedereen wat van vinden, maar ik vind mezelf goed of zelfs geweldig.’ Het is krachtig om te zien, dat jullie stuk voor stuk jezelf nu zo presenteren.”

Hij zei het ook ‘heel inspirerend’ te vinden hoe de zes elkaar aanmoedigen, versterken en complimenten geven. Berkhout vindt de eerste groep een goede aftrap voor toekomstige. “We moeten jongeren betrekken bij en laten participeren in hun buurt, wijk en stad.” Volgens hem geeft de leiderschapstraining geeft daar de tools voor.

Documentaire

Diverse gemeenten zetten het programma Young Leaders in voor jongeren die vanuit huis niet zo bekend zijn met leiderschap. Het programma bestaat uit een trainings- en een activiteitendeel. In het eerste deel leren jongeren bijvoorbeeld hoe ze kunnen omgaan met groepsdruk en leiders kunnen zijn in eigen leven en omgeving. Tijdens het tweede deel organiseren ze samen een activiteit of maken ze iets voor hun omgeving. De zes kozen er voor een documentaire te maken over hun leven en hoe ze daarin staan. Het programma Young Leaders wordt begeleid door jongerenwerkers van de gemeente. Twee Young Leaders gaven aan in de toekomst ook graag jongerenwerker te willen worden.

2 REACTIES

  1. Baudet vindt zichzelf ook geweldig. Ik heb liever dat anderen dat over mij zeggen, maar dat doen ze niet. 😭😭😭😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.