Terwijl en geen media voor waren uitgenodigd en het ook niet stond op de agenda van B&W blijkt wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening donderdag wel de eerste paal te hebben geslagen voor kinderdagverblijf en 25 koopflats aan de Texelstraat 90, de plek van de voormalige Opel-garage.

De wethouder en ontwikkelaar Dariush Oranghi gaven daarmee het startsein voor de bouw ervan, zo wordt in een persbericht van de gemeente meegedeeld. Politiek werd over de bouw verschillend over gedacht. VVD-raadslid Arjan Gerritsen vond het in de gemeenteraad een goed plan, GroenLinks kwam er tegen in opstand omdat wéér geen sociale huurwoningen worden gebouwd.

Lang proces

“Een lang en ingewikkeld proces”, geeft Gordon toe. Zij vindt het complex waarvoor zij de eerste paal sloeg een goede aanvulling op de buurt, met volgens haar vooral huurwoningen. De nieuwe appartementen komen boven een kinderdagverblijf. Onder het gebouw komen 39 ondergrondse parkeerplaatsen in een beveiligde kelder. Op het dak zijn zonnepanelen en een groen dakterras voorzien. Volgens de ontwikkelaar is de belangstelling groot voor de aankoop van de appartementen, die binnenkort begint.

Sinds 2007

Overigens werd al in 2007 een wijziging van een bestemmingsplan vastgesteld die woningbouw mogelijk maakte. Maar de bouw liet lang op zich wachten wegens de Rijksregels die met de nabijheid van Schiphol verband hielden (het luchthaven inrichtingsbesluit). Volgens de VVD klaagde men in de oppositie alleen voor de bühne. “De feitelijke afwijking van het bestemmingsplan betreft nota bene slechts enkele meters bouwhoogte en de vestiging van het kinderdagverblijf”, zei Gerritsen, voorbij gaande aan het protest tegen het niet bouwen van sociale huurwoningen.

Foto: Tamara Mollers Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.