Online wordt nu ook op donderdag 22 april de poëzieavond van Bibliotheek Amstelland gehouden. Dichteres Saskia Stehouwer heeft het daar over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Thema van de Maand van de Filosofie is ‘De natuur was hier’.

Meliza de Vries praat erover met Saskia Stehouwer en beide dichteressen dragen gedichten. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer.

Fruitafval

Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval. Zowel zij als De Vries maakt deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

De avond is gratis bij te wonen via zoom. Na aanmelding ontvangt men een week van te voren de link. Intussen kan men ook zelf een gedicht voordragen. Wie daarvoor een mailtje stuurt naar M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl, ontvangt de naam van een bedreigde plant of dier. Het is de bedoeling dat men daarover een gedicht schrijft. Men mag overigens ook zelf een plant of dier kiezen. Er kunnen maximaal zeven gedichten voorgedragen worden.

Foto van Saskia Stehouwer. Foto: Rosa van Ederen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.