De online-petitie tegen het schrappen van de subsidielijst van het Bostheater in het Amsterdamse Bos is al door ruimschoots tienduizend mensen getekend. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft besloten het theater niet de drie ton te geven waar het om had gevraagd.

De directeur van het Bostheater klaagde er donderdagavond over in het Cobra Museum, waar een bijeenkomst over cultuur werd gehouden door raadsleden en vertegenwoordigers van culturele instellingen.

AV niet blij

Ook de gemeente Amstelveen is er n et bepaald blij mee. Zij gaf onlangs nog 45 mille garantiesubsidie aan het Bostheater om de zomer door te komen. Volgens de directie er eigenlijk geen toekomst voor het theater, maar zij toonde zich donderdagavond toch strijdlustig om door te gaan met de voorstellingen.

5 COMMENTS

      • Klopt, maar je weet ook dat zaken het Amsterdamse Bos betreffende veelal in samenspraak gaan. Daarom is het gek dat A’veen wel subsidie wilde geven en A’dam niet. Van dit soort zaken heeft grote broer A’dam tov randgemeenten wel meer last van.

  1. Welke gemeente? Amsterdam of Amstelveen? En wanneer heeft Amstelveen het theater in Elsrijk gerenoveerd? Of heeft de buurt dat gedaan?
    Niet zomaar wat roepen svp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.