Wegens de Week van de Opvoeding bezocht wethouder Frank Berkhout van Jeugd donderdag het SEZO opvoedspreekuur in wijkcentrum Alleman. Dit is een gratis en geheel vrijblijvend spreekuur dat goed wordt bezocht door ouders, meldt de gemeente, die er aan toevoegt dat de bezoekers er door worden geholpen.

Bij het opvoedspreekuur kunnen ouders terecht met vragen en problemen rondom opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Samen met een opvoedadviseur gaan ouders in één of meer gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij de gezinssituatie. Vragen die vroeger nauwelijks aandacht kregen – zoals: Hoe leer ik mijn kind groente eten of eter luisteren – worden tegenwoordig aan professionals voorgelegd. Volgens de gemeente vragen ‘die te maken hebben met het gedrag van kinderen en hun emotionele ontwikkeling en over de opvoedingsaanpak van ouders”.

Op weg

Volgens wethouder Frank Berkhout: is het spreekuur een “mooie voorziening die ouders met opvoedvragen weer op weg helpt.”  De opvoedadviseurs werken bij SEZO (in samenwerking met GGD) in opdracht van de gemeente Amstelveen. Men kan telefonisch een afspraak maken via 020-5555964 en vragen naar de opvoedadviseur, Liesbeth Cerfontain, van SEZO. Of een e-mail sturen naar: opvoedadvies@sezo.nl. De afspraak vindt vervolgens plaats op één van onderstaande locaties.

Jeugdgezondheidszorg, Gezondheidscentrum Duizendblad, Kamillelaan 1K, 1187 ER Amstelveen. Alleman: Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.