Spaanse barokmuziek wordt gespeeld tijdens het concert van Ensemble Des Nuances in wijkcentrum De Bolder, op zondag 16 juni  om 15.00 uur. Het ensemble bestaat uit Susanne Wendler en Anastasia Anufrieva. Beiden spelen traverso, de houten dwarsfluit uit de barokperiode.

Soms wordt het ensemble uitgebreid met cello of viola da gamba en klavecimbel.

Thema

Wendler en Anufrieva hebben zich in het spelen van oude dwarsfluiten verdiept. Ze willen vooral de klank van deze instrumenten, met fascinerende kleuren en schakeringen, weer tot leven brengen. Ze bespelen drie verschillende traverso’s: de Hotteterre fluit, de barokke traverso en de klassieke kleppenfluit. Iedere fluit heeft zijn eigen klank met veel verschillende nuances.

Anastasia en Susanne hebben elkaar bij orkestprojecten leren kennen. Beiden studeerden in Utrecht bij Wilbert Hazelzet Oude Muziek aan de Hogeschool voor de Kunsten.

Voor ieder concert stellen ze een thema centraal en zoeken daarvoor de bijpassende muziek. “Het is een ontdekkingsreis door de bibliotheken om de muziek te vinden, vaak gaat het nu online, maar soms moeten er toch nog kopieën gemaakt en opgestuurd worden”, zeggen ze. Als de muziek helemaal niet meer te verkrijgen is, maar ze een bepaalde componist in het programma willen opnemen, om een completer beeld van de tijd en plek te geven, maakt Wendler eigen bewerkingen. Kaartverkoop vanaf 10 juni aan de kassa van de Bolder op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur of op de dag zelf zolang de voorraad strekt.  Of reserveer via :Bolderconcerten@gmail.com. Tickets 8 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.