Wie trek heeft de nieuwe voorzitter van de Participatieraad Sociaal Domein te worden moet maar solliciteren. Bill Admiraal stopt er eind van het jaar mee. Die participatieraad is een adviesorgaan van de gemeente. Een gesprekspartner, noemt wethouder Marijn van Ballegooijen de raad.

“Ze geven gevraagd en ongevraagd advies over ons sociaal beleid,” zegt hij.

Minima

Volgens Van Ballegooijen heeft Admiraal jarenlang zich ingezet voor de participatieraad en ervoor gezorgd dat inwoners een stem hadden bij de vorming en uitwerking gemeentelijk beleid.

De Participatieraad Sociaal Domein bestaat sinds november 2016 en werd ingesteld om beleid tot stand te laten komen met inbreng van inwoners of andere direct betrokkenen. Overigens bestond er al een Participatieraad Minima, maar die was een particulier initiatief, waarmee de gemeente niet verder wilde. In de nu bestaande adviesgroep zitten vertegenwoordigers van ouderen, inwoners met een fysieke beperking, jeugd en minima. De raad bestaat uit veertien leden.

Sociaal

De Participatieraad Sociaal Domein adviseert het College van B en W gevraagd en ongevraagd over de ontwikkeling en uitvoering van sociaal beleid, in het bijzonder op het gebied van de Jeugdwet, Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vanuit het perspectief van de inwoners / client of gebruiker.

De rol van voorzitter is onafhankelijk, zegt de gemeente. ‘Hij heeft ervaring met leiden van vergaderingen en kan actief en kritisch meedenken. De vacature en verdere informatie over de procedure is te vinden op de vacaturesite van de gemeente.’

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.