Er zijn 35 ‘groene’ inzendingen geregistreerd. Van eind maart tot mei konden inwoners betegelde plekken aandragen om de openbare ruimte te vergroenen als onderdeel van de tweede editie van de campagne ‘Groen moet je doen’.

Wethouder Floor Gordon (Groen en Duurzaamheid) vindt de resultaten waardevol en noemt het ‘geweldig’ inwoners ook deze keer bruikbare ideeën hebben kunnen aangedragen voor meer groen.

Al gemeentelijk plan

“Een deel van de ideeën heeft betrekking op locaties die de gemeente al van plan was te vergroenen,” zegt ze. Een deel van de inzingen betrof niet de gemeentelijke grond. “Maar het overgrote deel van de inzendingen is nieuw, bruikbaar en zien wij als ‘wenselijk’. Die nieuwe ideeën gaan wij nu echt onderzoeken op technische en financiële haalbaarheid. We hopen zoveel mogelijk van de ingediende ideeën uit te kunnen voeren. Alleen als het niet in het budget past, zal er nog een extra stemronde nodig zijn.”

In voorbereiding

Ingediende ideeën die de gemeente al op de planning heeft, zijn bijvoorbeeld een groenere uitstraling van het Hueseplein, het renoveren en klimaatbestendig maken van de speelplek bij de Augusta de Witlaan en het vergroenen van de rotondes op de Beneluxbaan. De komende weken onderzoekt de gemeente welke inzendingen geschikt zijn om uit te voeren en of zelfs alle overgebleven inzendingen uitgevoerd kunnen worden. Geschikte locaties zijn plekken zonder een direct publieke functie, waar minimaal tien en maximaal honderd vierkante meter tegels worden gewipt op gemeentegrond en vervangen door groen.

Als alle bruikbare ideeën kunnen worden gerealiseerd, betekent dit dat er niet gestemd hoeft te worden. Mocht het niet financieel haalbaar en realistisch zijn om alles uit te voeren dan volgt, zoals eerder gecommuniceerd, toch een stemronde. Alle indieners van een idee ontvangen na de onderzoeksperiode een reactie.

1 REACTIE

  1. Verticaal groen op het Stadsplein is een oude wens van bewoners. En een echte vijver met fontein en gezellige banken eromheen. Een klimtoestellen voor kinderen, geen speeltoestellen waardoor zij gaan gillen, want het is en blijft een echoput.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.