In het bijzijn van een kleine groep genodigden opende Koning Polaris, het nieuwe radar- en trainingscentrum van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol-Oost. Na toespraken van CEO Michiel van Dorst van LVNL en Luitenant-Generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten, verrichtte de koning de openingshandeling.

 Polaris

In Polaris bouwt men het nieuwe luchtverkeersleidingsysteem iCAS op, een systeem dat in de winter van 2022-2023 in gebruik wordt genomen. iCAS voldoet aan de nieuwe Europese luchtvaarteisen en stelt LVNL in staat sneller te innoveren, met minder brandstofverbruik voor luchtvaartmaatschappijen en daarmee minder CO2 uitstoot.

Nieuwe stap

Ook de opleidingen en trainingen van verkeersleiders voor de burgerluchtvaart en voor het militaire luchtverkeer worden ondergebracht in Polaris. Het gebouw markeert daarmee een nieuwe stap in de samenvoeging van de militaire- en burgerluchtverkeers­leiding tot één Air Traffic Management unit in 2023.

In 2017 zijn de luchtverkeersleiders van de Koninklijke Luchtmacht al naar Schiphol-Oost verhuisd. Met de opening van Polaris gaat nu ook de opleiding voor militaire luchtverkeersleiders over van AOCS Nieuw Millingen naar het 711 luchtverkeersleidings­squadron bij LV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.