Met die van de medewerkers van het ziekenhuis is donderdag de vaccinatie in Amstelveen begonnen. Woensdag 6 januari begon al Amsterdam UMC ermee. En maandag volgt de GGD Amsterdam in de  RAI met het begin van de vaccinatie van alle zorgmedewerkers.

Het kabinet koos ervoor de zorgmedewerkers eerst te vaccineren, omdat het coronavaccin van BioNTech / Pfizer het eerst beschikbaar is. Dat vaccin zit in grote verpakkingen en moet heel koud bewaard worden. Het is daarom beter om grote groepen tegelijk te vaccineren.

 RAI

Maandag (11 januari) begint de GGD in de RAI met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de regio Amsterdam-Amstelland.

Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging zich te laten vaccineren bij de GGD. De Rijksoverheid heeft de volgorde van vaccinatie bepaald. De verwachting is dat thuiswonende 60-plussers van maart af kunnen worden gevaccineerd. Voor mensen jonger dan 60 (zonder medische indicatie) begint het vaccineren waarschijnlijk in april of mei.

Meer informatie

Betrouwbare informatie is volgens de gemeente te vinden op: Een video met duidelijke uitleg over de werking van het coronavaccin van de Universiteit van Nederland (YouTube); de website van de RIVM over het vaccin tegen COVID-19; de website over coronavaccins van de Rijksoverheid en de website van de GGD Amsterdam-Amstelland

Foto: eerste vaccinatie Ziekenhuis Amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.