Een groot succes, noemt de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster haar jeugdclinics in november. In 65 klassen werden 1400 leerlingen getraind tijdens gymlessen. Daarop volgden vier  zaterdagse clinics op de Jaar Edenbaan, waaraan zeventig kinderen deelnamen. Die volgden ook drie proeflessen.

Er was trouwens meer belangstelling dan die zeventig, maar omdat die groter was dan waarop het bestuur had gerekend, moest deelname worden stopgezet.

Vrijwilligers

Dankzij achttien vrijwilligers verliepen de lessen goed, zegt De Poelster. “We hebben er inmiddels al zo’n 25 nieuwe jeugdleden bij.” Op de KNSB website is een artikel over De Poelster clinics verschenen.

Er is een nieuw aanbod: Voor 65 euro kan men gedurende heel het seizoen op zaterdagochtenden jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan, Zie: www.poelster.nl

1 REACTIE

  1. Die schaatslessen zijn erg leuk weet ik uit eigen ervaring. Vooral omdat juist kinderen die anders nooit kennis kunnen maken met deze oer-Hollandse sport aan bod kunnen komen. Ik hoop ook dat het jeugdschaatsen op de zaterdagochtend op een één of andere manier bij de Amstelveenpas kan komen, waarbij ook het vervoer geregeld kan worden en een begeleider. Ik denk dan aan 1 begeleider aan de kant op bijvoorbeeld een x aantal kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.