Zeven films voor volwassenen en jeugd zijn er van donderdag  (13 augustus) te zien in Cinema Amstelveen, dat weer open gaat. Voor volwassenen staan ook op de dinsdag-, zaterdag- en zondagmiddag matineevertoningen gepland.

Op donderdag is er weer een ‘ladies night’ waar de film ‘Alles is zoals het heeft moeten zijn’ wordt vertoond, om 19.30 uur in de filmzaal, maar die is uitverkocht. Er zijn nog wel enkele kaarten voor de vertoning in de Grote Zaal van de Schouwburg, die om 20.00 uur begint. De film is overigens alleen te zien op donderdag 13 augustus.

De film gaat over Iris’ vriend Pieter, die haar meteen na de geboorte van hun eerste kind opbiecht dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt.

Hope Gap

Zoals eerder gemeld gaat de film Hope Gape zaterdag om 19.15 uur in première bij Cinema Amstelveen. Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.

Imelda Marcos

Ontluisterend portret van de presidentsweduwe Imelda Marcos wordt vertolkt door Lauren Greenfield (The Queen of Versailles) in de film The Kingmaker. Na het leegroven van de Filipijnen tijdens de Marcos-dictatuur (1965-1986) doet zij via haar zoon vrolijk opnieuw een gooi naar de macht.

Fahim

Elfjarig schaaktalent Fahim Mohammad (Ahmed) vlucht met zijn vader van Bangladesh naar Frankrijk, waar hij een beroemde schaakmeester hoopt te ontmoeten. Daarover gaat de film Fahim. De man in kwestie (Depardieu) blijkt een brompot die een middelmatig schaakklasje leidt in Parijs. Gebaseerd op het boek Un roi clandestin, dat Fahim Mohammad schreef met zijn schaakleraar Xavier Parmentier.

 Der Fall Collini

Berlijn, 2001. De jonge, onervaren pro-deoadvocaat Caspar Leinen (Elyas M’Barek) krijgt een sensationele zaak toegewezen: hij kan de vermeende moordenaar van een succesvolle zakenman gaan verdedigen. Er zijn echter twee complicaties: het slachtoffer blijkt een oude bekende van Leinen, en verdachte Fabrizio Collini (cultacteur Franco Nero) blijft hardnekkig zwijgen. Gebaseerd op de bestseller van Ferdinand von Schirach.

 Engel

Op een dag vindt Engel een prachtig zilveren klokje op straat, waarna alles wat ze wenst ook echt uitkomt. Engel wordt ineens enorm populair, maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

De Piraten van Hiernaast

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt in de film ‘De Piraten van Hiernaast’ op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.

Het is het noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas). Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.