De provincie Noord-Holland voert van 17 augustus af tot einde van het jaar werkzaamheden uit aan de kruising van de Fokkerweg met de N196 in de gemeente Haarlemmermeer. Daardoor zijn er minder rijstroken beschikbaar.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe, vrijliggende busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn. De provincie Noord-Holland richt de kruising Fokkerweg met de N196 opnieuw in, verlengt de bestaande fietstunnel en verbetert de fietspadenstructuur. Op het kruispunt, dat open blijft voor bestemmingsverkeer, komt een nieuwe bushalte. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N201. Ook in 2021 wordt er verder gewerkt aan de kruising, hierover volgt dan meer informatie, meldt de provincie.

 Fietstunnel

De fietstunnel is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij worden via gele bebording omgeleid.

Herinrichting

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de HOVASZ, een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid. De nieuwe busverbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina HOVASZ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.