Actief voor Amstelveen (AVA) wil wel eens weten hoe het in Amstelveen staat met de ventilatie op scholen, nu de Vereniging van scholen in het Voortgezet Onderwijs zich zorgen maakt over de luchtkwaliteit en het besmettingsgevaar door het Corona-virus. In schriftelijke vragen aan wethouder Frank Berkhout van onderwijs vraagt de fractie naar de stand van zaken.

Jacqueline Hocker

De sectororganisatie maakt zich zorgen, ondanks het landelijke onderwijsbeleid en de adviezen door het Outbreak Management Team (OMT). Het diffuse beeld over hoe verspreiding plaatsvindt, zorgt voor onrust onder ouders en leerlingen, die binnenkort weer naar school gaan, constateert AVA-raadslid Jacqueline Höcker.

Appèl

AVA wil van de wethouder weten of die informatie heeft over de ventilatie op Amstelveense scholen. Die zitten weliswaar zelf aan het stuur, maar als politieke partij heeft zij te maken met onrust bij ouders en leerlingen, zegt AVA. “Daarom hebben wij de vraag of het college een moreel appèl op scholen wil doen om zorg te dragen voor een goede ventilatie en maatregelen te treffen om veiligheid en gezondheid van leerlingen en docenten te waarborgen.”

B&W moeten volgens de fractie een moreel appèl doen op de scholen en die oproepen de gemeente goed te informeren over de kwaliteit van de luchtventilatie.  “Kunt u aan de inwoners van Amstelveen informatie verstrekken waar ouders met zorgen over de luchtkwaliteit op scholen terecht kunnen?” vraagt AVA.

5 REACTIES

 1. De gemeente is verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting en nu vraagt AVA eigenlijk aan diezelfde gemeente of ze dat goed hebben geregeld. Maw van AVA mag de slager zijn eigen vlees keuren.

 2. Alhoewel vast goed bedoeld van AVA, maar de vraag: Kunt u ons de stand van zaken geven betreffende de communicatie van de overheid en het OMT richting scholen over voorzorgsmaatregelen op ventilatiesystemen?

  ‘de overheid’?? IS dat de gemeente, provincie, Veiligheidsregio, regering, ministerie van OCW? Allemaal overheid!

  Zo te lezen maakt AVA in de schriftelijke vragen verder de nodige taal- en stijlfouten. Maar goed inderdaad ze hadden beter B&W zelf kunnen vragen eea in orde te brengen aangezien die verantwoordelijk zijn voor de schoolgebouwen

 3. https://www.amstelveen.nl/data/publicatie-website/brief-veiligheidsregio-amsterdam-amstelland-ontwikkelingen-covid-19/Brief%20Veiligheidsregio%20Amsterdam-Amstelland%20ontwikkelingen%20COVID-19.pdf?_dc=1597776996711&_dc=1597776996726
  (veelal naar de bekende weg vragende ter promotie van zichzelve) Michel Becker en AVA wordt op haar wenken bediend door Femke Halsema.

  “Komende periode zullen we decolleges en degemeenteraden in de veiligheidsregio elke twee weken per brief informeren over de voortgang van de coronacrisis. Daarbij nodig ik de gemeenteraden in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland uit vooreen informatiesessie door GGD, Politie, Veiligheidsregio en OOV. Tijdens deze sessies zal tekst en uitleg worden gegeven over de crisis en het gevoerde beleid en is er gelegenheid om met elkaar van gedachte te wisselen. We organiseren deze bijeenkomst in samenspraak met de raadsgriffies.”

 4. Ook schrijft Femke Halsema dit: “Ik realiseer me dat maanden werken met GRIP4 en een noodverordening vanuit een democratisch oogpunt-vanuit de noodzaak om juist in uitzonderlijke crisisomstandigheden het bestuur te kunnen controleren en de bevolking tekunnen vertegenwoordigen -tekort schiet. Ik ben dan ook in afwachting van de nieuwe COVID-spoedwet, waarmee de huidige GRIP-situatie opgeheven zal wordenen de lokale democratische verhoudingen zich kunnen herstellen.”

  Overigens is die coronawet weliswaar democratisch tot stand aan het komen, maar die wet zelf bevat ondemocratische maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.