Thijs Houtappels wordt per 1 augustus de nieuwe bestuurder (algemeen directeur) van ouderen-zorgorganisatie Zonnehuisgroep Amstelland. Hij is nu nog bestuurder van Atlant in Apeldoorn en volgt in Amstelveen Nelleke Vogel op.

Thijs Houtappels

Zonnehuisgroep Amstelland biedt ouderenzorg in Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Ouder-Amstel en de Ronde Venen.   “Ik hoop met mijn kennis en ervaring een stevige bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de Zonnehuisgroep”, zegt Thijs Houtappels. “Waar eerst de toenemende vergrijzing, arbeidsmarktproblematiek, technologische ontwikkelingen en duurzaamheid de agenda leken te gaan domineren, komen daar nu de anderhalve-meter-samenleving en de sociaaleconomische crisis bij. Ik kijk er naar uit die toekomst samen met hen te kunnen vormgeven, zeker met de positieve ervaringen die ik vanuit mijn betrokkenheid bij de stichting Topcare en het landelijk netwerk dementie heb van Zonnehuisgroep Amstelland.”

Bijzondere tijd

Het is een bijzondere tijd voor een overstap, geeft de Zonnehuisgroep toe. De ouderenzorg bevindt zich naar haar mening door de coronapandemie in een ongekend heftige periode. “Iedereen zoekt een weg naar het nog onbekende ‘nieuwe normaal’. De coronacrisis heeft ook voor Zonnehuisgroep Amstelland ingrijpende gevolgen.”

Haar dagbestedingsgroepen zijn opgeschort en de verpleeghuizen dicht voor bezoek. De combinatie van de genomen maatregelen lijkt volgens de groep effect te sorteren. De door het kabinet aangekondigde stapsgewijze versoepeling in verpleeghuizen betekende dat landelijk 26 verpleeghuizen toestemming kregen bij wijze van proef één vaste bezoeker per bewoner toegang te verlenen. Zonnehuis De Luwte is namens GGD-regio Amsterdam geselecteerd voor deelname aan deze eerste fase.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.