In deze bijzondere tijd biedt Schouwburg Amstelveen, waar op dit moment geen podiumkunsten mogelijk zijn, graag een podium aan de beeldende kunst.  Voor de expositie met de toepasselijke naam ‘Eerste Rang, 2020’ beschilderde de Amstelveense Michèle Bergsma (1997) – student Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst – theateraffiches van voorstellingen die rond deze tijd in de schouwburg zouden staan.

De expositie is gebaseerd op alle lege stoelen in de theaters. Theaterliefhebbers kijken noodgedwongen vanuit hun stoel thuis naar het online kunst- & cultuuraanbod.  Kale barkrukken staan in de rij voor de bar. Lege rijen glooien in een bioscoopzaal zonder uitzicht. De schouwburg is gevuld met een zwijgend podium.

‘Thuis schuiven we aan,
verzamelen we op de bank bij de haard,
of zonnen we op dat plekje in de tuin.

In mijn hoofd zet ik die stoelen op een rij,
samen vormen de woonkamers een publiek’, zegt ze.

De expositie is te bewonderen door de ramen van de schouwburg aan het Stadsplein in Amstelveen.

Michèle Bergsma
Michèle Bergsma (1997) studeert Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Door haar eerdere studie in ontwerpen aan de Design Academie Eindhoven raakte ze geïnteresseerd in de relatie die we hebben met onze eigendommen. Ze volgt momenteel een uitwisseling in Schilderkunst aan de Sint Lucas Academie in Antwerpen.

Te koop
De affiches zijn ook te koop. Bergsma deelt de opbrengsten met het gezelschap dat op het affiche staat. Belangstelling? Mail dan naar michele.bergsma@live.nl. Meer info via www.schouwburgamstelveen.nl/eersterang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.