Om op energie te besparen, geeft de gemeente van vandaag af cadeaubonnen ter waarde van € 44 weg aan inwoners. Zij kunnen daarmee zelf een pakket samenstellen om te profiteren van een lagere energieregeling. De gemeente krijgt € 335.000 van het Rijk, waarmee zij zegt in totaal 4800 Amstelveners te kunnen helpen (hoewel in feite per bon ongeveer € 70 beschikbaar is).

Het gaat volgens wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid voor deel om ‘kleine’ maatregelen in huis, zoals een brievenbusborstel, radiatorfolie of zelfklevende tochtstrips. “Wij willen inwoners een eenvoudige kans geven om energie te besparen.”

Eén per adres

Omdat de gemeente zelf gewoon het geld van het Rijk doorgeeft is nadat die 4800 bonnen zijn vergeven het geld volgens haar op. Men kan een bon aanvragen voor het samenstellen van een eigen actiepakket via de webshop van het Regionaal Energieloket (regionaalenergieloket.nl/amstelveen), waarna de energiebesparende producten worden thuisbezorgd. Men kan ook bellen met 088-5254110. Er kan maar één bon per adres worden gegeven.

De bonnen zijn onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), voor kleine maatregelen in huis, worden ook collectieve inkoop acties voor onder meer zonnepanelen en isolatie en twaalf gebiedsacties georganiseerd.

Regionaal loket

Als energieloket van gemeente helpt het Regionaal Energieloket, dat in haar opdracht werkt, ook woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Het informeert onder meer daarover en organiseert collectieve projecten.

Installatiehulp

Senioren en gehandicapten kunnen voor montage van de energiebesparende materialen gratis de door de gemeente gesubsidieerde Belklus inzetten, een vrijwilligersorganisatie voor het uitvoeren van kleine klussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.