Zoals allang door de gemeenteraad werd beslist, willen D66 en GroenLinks er nog even op wijzen dat het een voorstel van die fracties was de harde tegels van school- en speelpleinen te vervangen voor groen en water.

Omdat D66 nu eenmaal een coalitiepartij is, leverde de motie geen enkel probleem op. Volgens de twee fracties maakt het Amstelveen klimaatbestendiger en is het goed voor de leer- en beweegprestaties van kinderen.

Zand en water

Er komen dus meer groenblauwe speelpleinen, volgens de twee fracties speelplaatsen ‘waar natuurlijke elementen aanwezig zijn’. “Zoals zand, speelwater, bomen, struiken, bloemen, vijvers, grasvelden, schooltuinen, beschutte natuurlijke plekjes en dieren”, zeggen de twee, die willen bijdragen aan het opvangen van de gevolgen van ‘klimaatverandering in de stad’. Hun filosofie is dat zo hittestress wordt tegengegaan en regenwater beter door de natuur worden gebufferd, doordat de bodem dit water beter opvangt.

Er moet volgens de motie een plan van aanpak wordt komen, zodat binnen 5 á 6 jaar alle speelpleinen groenblauw worden ingericht. Het plan meldt dan ook hoeveel geld dit gaat kosten, waarna de nieuwe gemeenteraad volgend jaar over de investeringen beslist.

Op de foto: Raadsleden Chaara en Aouni (D66 en GroenLinks)

1 COMMENT

  1. Leuk voor de kids. Doet mij herinneren aan de tijd dat ik een kind was, gingen we vaak spelen op de oeverlanden van de Poel of huurden een bootje bij van Diemen en gingen dan spelen op 1 van de eilandjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.