Gespreksleider Job van Amerongen zal met Manja Bunschoten, casemanager dementie en wijkverpleegkundige in Amstelveen, in het Alzheimer Café op 26 april (19.30 uur) spreken over een checklist voor mantelzorgers van dementerenden. Onder het motto ’Hoe verder na de diagnose’ wordt de bijeenkomst gehouden in woonzorgcentrum De Luwte van de Zonnehuisgroep aan Wimbledonpark 361.

Het gaat over alles wat op iemand afkomt na de diagnose dementie. Er komt in elk geval een einde aan een periode van veel onzekerheid. Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijk: Enerzijds weet men eindelijk wat er aan de hand is, anderzijds ook dat er geen genezing mogelijk is. Als het goed is krijgt men zo snel mogelijk een casemanager / wijkverpleegkundige toegewezen om te begeleiden, want de impact van dementie op het leven van de betrokkenen is groot.

Omgeving

In het café komen vragen aan de orde als: Hoe deel ik de diagnose met mijn omgeving? En wat gaat er allemaal veranderen? Hoe houd men het overzicht en controle over alle personen en instanties waarmee men in de loop van het ziekteproces krijgt te maken  (huisarts, specialisten, therapeuten, verpleegkundigen, de gemeente, zorginstellingen, enzovoort).

Manja Bunschoten zal uitleggen hoe een casemanager kan ondersteunen en begeleiden na de diagnose dementie. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.