Wéér een nieuwe actie ter financiering van het herstel der afgebrande Urbanuskerk in Bovenkerk. Medio juni worden de inmiddels bekende Urbanus chocolade-repen ook in blikjes verkrijgbaar. Volgens Chris van den Helder van de organiserende stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus zijn de blikken ‘onderweg naar Bovenkerk’ per vrachtschip.

Zij gaan acht euro kosten, waarvan er vijf ten goede komen aan de actie “Help ons uit de brand”. De blikjes, die in China worden vervaardigd, bevatten 200 gram chocolade. Extra optie voor bijvoorbeeld sponsors: Een soort boekenlegger waarop bijvoorbeeld bedrijven en instellingen een eigen tekst en logo op kunnen laten zetten. De chocolade wordt gemaakt door Martinez Chocoladefabriek in de smaken puur, melk of wit.

Neogotisch

Het blikje is samen met de vaste sponsors ontwikkeld. “De St. Urbanuskerk kent iedereen in Amstelveen, al is het vanuit de vergezichten waar de 48 meter hoge toren altijd aan de horizon te zien is”, zegt Van den Helder. Hij wijst op de grote maatschappelijke en culturele waarde van de kerk, waarin geregeld ook allerlei concerten en evenementen zijn georganiseerd. “Het is het enige neogotische bouwwerk van architect Pierre Cuypers en niet voor niets een beschermd rijksmonument”, zegt hij. Volgens hem kwamen er veel aanvragen van mensen die willen helpen met acties voor het herstel.

Bezorgen

Van den Helder zoekt mensen die bij hun werkgever de blikjes willen promoten. “Als presentje naar relaties, misschien in het Kerstpakket, als geste aan het personeel of noem maar op.” De eerste ‘chocolade editie’ in 2019 bracht ruim € 30.000 op. Men kan gebruik maken van de gratis bezorgservices in Amstelveen en Aalsmeer door een bestelling per telefoon of mail door te geven.

Meer weten of interesse? Telefoon 06 – 27 88 69 66. E-mail: chocolade@helponsuitdebrand.com

De repen (en straks blikken) zijn ook te koop bij Loogman tanken, Boekhandel Libris Venstra, AH Bovenkerk en Westwijk, de Boemerang aan Maalderij en Binderij, Regelink verf en behang, Pijnacker autospuiterij, de pastorie van de St. Urbanuskerk en Chris van den Helder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.