Zoals eerder gemeld gaat zwembad De Meerkamp van maandag 18 mei af gefaseerd weer open. Eerst op kleine schaal voor banen zwemmen en zwemlessen.

Het protocol verantwoord zwemmen geldt, dat is goedgekeurd door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het bestaat uit veiligheidsregels, hygiëne regels, een veilige routing en een telefonische inschrijving vooraf.

Niet douchen

Alle zwemmers moeten hun badkleding onder hun gewone kleding aantrekken. Op een aangewezen plek in het bad kunnen zij de ‘bovenkleding’ uitdoen en meteen gaan zwemmen. Na afloop wordt ook een plek aangewezen waar men zich kan aankleden. Douchen is niet mogelijk.

Om te kunnen banenzwemmen, waarvoor de openingstijden flink zijn verruimd,  moet men vooraf telefonisch inschrijven. Zo kan de 1,5 afstand regel gewaarborgd blijven en naar de gezondheid van de zwemmer gevraagd worden.

 Maximaal 55 minuten

Er wordt maximaal 55 minuten gezwommen, beginnende op het hele uur. Zowel in binnen- als buitenbad kunnen zes mensen tegelijk baantjes zwemmen.

Zwemlessen starten in eerste instantie voor het B en C diploma en voor A op gevorderd niveau. De kinderen krijgen in kleine groepjes 30 minuten zwemles. Hun ouders worden telefonisch benaderd wanneer zij in aanmerking komen voor het herstarten van de lessen. “We hebben de regels en de routing zo aangepast dat zowel ouders als kinderen veilig aan de lessen kunnen deelnemen”, zegt manager Marcel van Vendeloo. “We zijn er helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om weer te beginnen”.

Geen verenigingen

Zwemverenigingen kunnen wegens de beperkende maatregelen nog niet terecht. “We hopen de besturen zo snel mogelijk te kunnen informeren over wanneer dat wel kan”, meldt directeur ] Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. “Maar wij hebben de verantwoordelijkheid over het bad en moeten nu eerst kijken of het allemaal goed werkt”.

Andere activiteiten – zoals het populaire Amstelveen Beweegt Gezond, het recreatie zwemmen en de auqasporten – starten nog niet op. Heleen van Ketwich Verschuur: “We gaan gefaseerd open en bekijken per fase wat de volgende stap kan zijn”. Op de website van De Meerkamp www.meerkamp.nl staat meer informatie en een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.